Produktionsskolen i Greve og Høje Taastrup forhandler med Greve Kommune om at forpagte Restaurant Fortet. Hvis forhandlingerne lykkes, betyder det, at den anmelderroste og lokalt kendte kok Lars Dybdal-Nielsen bliver ansvarlig for køkkenet til næste år.
Stjerneskud med friskfangede fisk og et menukort, hvor maden er hjemmelavet fra bunden. Sådan vil det blive i Restaurant Fortet, hvis Tune Kursuscenter, som er en del af Produktionsskolen, overtager forpagtningen.
Kursuscentret bliver drevet professionelt og på markedsvilkår, hvor produktionsskoleelever deltager i arbejdet. På samme måde bliver det i Restaurant Fortet.
”Vi har bevist, at vi kan drive et køkken af meget høj standard samtidig med, at vi giver unge mennesker en chance for at være en del af et rigtigt arbejdsliv med rigtige krav og kunder. Det vil vi også gøre på “Restaurant Fortet,” fortæller køkkenchef Lars Dybdal-Nielsen.
Han er blandt andet kendt fra restauranten på Karlslunde Feriecenter, Restaurant Det gamle Røgeri og en af Nordsjællands bedste restauranter, Sletten Kro.
For Lars Dybdal-Nielsen er det afgørende, at kunderne på Kursuscentret og på Fortet møder et indbydende menukort og en professionel stab.
”De unge fra produktionsskolen er med til at arbejde i køkkenet, vedligeholde bygningerne og passe udenoms arealerne. For dem er det vigtigt, at de laver meningsfyldt arbejde, i stedet for at stå i et værksted og bygge en mur den ene dag og rive den ned den næste. Men alt det skal kunderne ikke bekymre sig om. De skal bare nye maden og de lækre omgivelser,” fortæller Lars Dybdal-Nielsen.
Forstander på Produktionsskolen i Greve og Høje-Taastrup, Kim Hansen, håber, at forhandlingerne med Greve Kommune lykkes.
” Med driften af Restaurant Fortet vil vi give endnu flere kunder mulighed for at nyde lækker mad, og flere unge mennesker en chance for at blive klar til et rigtigt job eller uddannelse. Vi satser på, at vi får nøglerne til restaurant Fortet efter nytår, så vi kan gå i gang med at vedligeholde bygningen. Og så glæder vi os til at byde nye og gamle kunder velkomne i februar,” siger Kim Hansen.