Unge vejleder unge på Solrød gymnasium

Det var unge fra erhvervsuddannelserne og fra de gymnasiale uddannelser, der i går aftes vejledte unge elever fra 8.klasse fra Uglegårdsskolen, Søndre skole, Højelse skole og Ejby skole om valget af ungdomsuddannelse efter skolen. Eleverne fra skolerne var velkomne til at tage deres forældre med, og det havde de gjort i stor stil, således fællessalen på Solrød gymnasium var fyldt op med ca. 400 elever og forældre.

Det er ikke nemt at få fat i en håndværker i dagens Danmark, hvor der for tiden er stor aktivitet. Vejledningen i Køge Bugt har også erfaret, at det er svært at få fat i en håndværkerlærling, der kan komme ud i skolerne og fortælle om deres uddannelsesvalg. Derfor er undervisningen for en aften omlagt fra dagtimer til om aftenen fra kl. 18 – 20 og i går aftes var arrangementet placeret på Solrød Gymnasium, der velvilligt stillede lokaler og faciliteter til rådighed. Mange ungeguider med håndværkerbaggrund kom lige fra arbejde til aftenens opgave med vejledning.

Ungeguider sad klar foran scenen inden de kom i action ude i mindre grupper
Indtjekning og registrering ved indgangen af fremmøde til den omlagte undervisning
Det var en fyldt sal på Solrød gymnasium

Det var leder af vejledningen i UUV – Mark Jensen, der bød velkommen til aftenen og skitserede vejledningsindsatsen fra 8. klasse frem til uddannelsesvalget midt i 9.klasse – eller i 10. klasse.

Vigtigheden af at der er en god positiv og åben dialog i hjemmene blev pointeret i velkomsttalen, ligesom det blev anbefalet, at udskyde selve valget til midt i 9. klasse. ”Vi oplever nogle gange elever, der synes det er overflødigt at høre på en gæstelærer fra en virksomhed, besøge en uddannelse eller lytte til en af ungeguiderne i aften, for valget er truffet, så hvorfor lyttet til noget andet…”. I skal have mod til at nye uddannelsesrejsen ud af skolen og de mange oplevelser og udfordringer den byder på, inden valget træffes midt i 9. klasse lød opfordringen fra lederen af vejledningen.

Efter aftenens introduktion var der ”Ung til Ung-vejledning” af to omgange hvor eleverne fra 8. kl. og deres forældre i mindre grupper mødte elever fra de gymnasiale uddannelser og elever fra forskellige erhvervsuddannelser som fx SOSU elever, VVS og tømrerlærlingen, eventteknikerne og mange flere.

Vejledningsindsatsens ungeguider var klædt på til opgaven og fortalte underholdende og med et smil om, hvorfor netop deres uddannelsesvalg var truffet og hvordan det havde været at begynde på ungdomsuddannelsen efter 9 eller 10 år i skolen. Der er med aftenens arrangement lagt op til den fortsatte snak hjemme i ”samtalekøkkenet” om mulighederne efter skolen inden valget træffes i 9. klasse.

Link til Ung til ung vejledning – UUV: https://www.uuv.dk/ung-til-ung-vejledning/

Scroll to top