Uddannelsesmessen Tjek på Fremtiden 2020 bliver digital

Der bliver ikke nogen fysisk uddannelsesmesse i år. I stedet går hjemmesiden Tjek på Fremtiden i luften den 29. oktober kl. 17 - 19, hvor unge sammen med deres forældre kan blive klogere på, hvilke uddannelsesmuligheder der er efter grundskolen.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at det ikke kan lade sig gøre at afholde den planlagte uddannelsesmesse, men måske tager vi også noget læring med os i forhold til at afholde messe i den her form. Vi sætter i hvert fald alle sejl ind for at skabe en digital messe, der vil give vores unge en rigtig god mulighed for at blive klogere på de mange forskellige uddannelser, de kan vælge imellem. Jeg glæder mig over, at uddannelsesinstitutioner og organisationer bakker op om vores digitale løsning. På den måde kan vi stadig skabe et stærkt grundlag for, at vores unge kan træffe et kvalificeret uddannelsesvalg, siger Mai Rose Kristiansen, der er leder af UUV Køge, som er primus motor for den digitale messen der dækker elever og forældre 8. – 10. klasse i kommunerne Køge, Solrød og Stevns.


Den fysiske uddannelsesmesse skulle have været afholdt i på Campus Køge i Køge Handelsskoles store sal, men da der normalt er op imod 1.200 deltagere, er det ikke muligt på grund af den nuværende situation med Covid-19. I stedet står den digitale erstatning altså klar samme dato.

Det bliver fortsat skoleudvalgsformand i Køge kommune – Mads Andersen – som åbner dette års digitale messe Tjek på Fremtiden. Åbningen med gode ord til eleverne og forældrene transmitteres direkte torsdag den 29.10.20 kl. 17.

Skoleudvalgsformand Mads Andersen åbner TPF

Ro til at undersøge de lokale uddannelsesmuligheder

På hjemmesiden – www.tjekpaafremtiden.dk - vil man kunne møde lige så mange uddannelsesinstitutioner som på den traditionelle fysiske messe, da alle har sagt ja til at deltage digitalt. På den måde kan de unge sammen med deres forældre i ro og mag undersøge de lokale uddannelsesmuligheder.

www.tjekpaafremtiden.dk vil elever og forældre hjemme fra spisebordet eller sofaen kunne vælge af følge 3 forskellige oplæg om ungdomsuddannelser, eller shoppe i messeområdet, hvor der kan tunes ind på fiskeri, politi, FGU (Forberedende Grunduddannelse), forsvar, en ungdomsuddannelse eller 10. klasse. Den virtuelle model er en kopi af den fysiske uddannelsesmesse Tjek på Fremtiden, som i en lang årrække har opfyldt eleverne og forældrenes behov for information og dialog om uddannelsesvalget efter grundskolen.

- Vi er opmærksomme på, at eleverne allerede er gået glip af meget. Derfor er vi meget stålsatte på at finde alternative løsninger til gavn for dem og deres forældre, så de fortsat bliver introduceret til de forskellige lokale uddannelsesmuligheder, siger vejleder Kirsten Rubæk Olsen, der igen i år er tovholder for Tjek på Fremtiden, dog nu i en virtuel form.

- Nogle gange er det sundt at blive tvunget til at gøre tingene på andre måder, og jeg er helt overbevist om, at denne model vil føre mange positive erfaringer med sig.

I den kommende uge arbejder UUV intenst på at få gjort hjemmesiden klar. Det sker i tæt samarbejde med de lokale uddannelsesinstitutioner, som leverer en stor del af indholdet til siden, og som også har været med til give input til, den digitale uddannelsesmesse.

Den digitale uddannelsesmesse åbner den 29. oktober kl. 17.

Scroll to top