Traditionel Uddannelsesmessen går virtuelt

Corona-krisen har betydet, at mange arrangementer ikke kan afholdes som hidtil. Det gælder også uddannelsesmessen Tjek på Fremtiden. Den årlige messe erstattes af en messe i virtuel form som løber af stablen torsdag den 29.10. kl. 17 – 19. Som planlagt er det skoleudvalgsformand Mads Andersen fra Køge, der åbner messen Tjek på fremtiden Virtuelt, der er et tilbud til elever og forældre 8. – 10. klasse i Køge, Solrød og Stevns.

Uddannelsesmessen Tjek på Fremtiden, der afholdes hvert år i oktober på Campus Køge, er i år aflyst på grund af coronasituationen. I stedet bliver der afholdt en virtuel uddannelsesmesse, som forældre i Køge, Solrød og Stevns kan linke op til den 29.10. kl. 17.
På den virtuelle uddannelsesmesse, kan elever og forældre deltage i infomøde, hvor de gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelserne præsentere netop deres ungdomsuddannelser og hvor studievejledere er klar til at besvare spørgsmål. Ligeledes vil der være et ”messeområde” hvor virksomheder, 10. klasser i lokalområdet, mindre uddannelser og studievejledere er klar til at gå i dialog med de unge og deres forældre om netop deres tilbud efter grundskolen.

På skolerne i Køge, Solrød og Stevns vil eleverne op til dagene blive præsenteret for indgangen til den virtuelle uddannelsesmesse Tjek på Fremtiden og hvordan de sammen med deres forældre kan deltage i messen hjemmefra torsdag den 29.10.

”Der var bestemt ikke noget galt med måden som vi hidtil har afholdt uddannelsesmesse på. Traditionelt har langt over 1.000 elever og forældre har besøgt messen Tjek på Fremtiden på Campus Køge, men en gang imellem, når omstændighederne pludselig ændrer sig, kan det være fint lige at ryste posen, og forsøge at gøre tingene på en anden måde.”

- Der var bestemt ikke noget galt med måden vi hidtil har afholdt uddannelsesmesser, som rigtig mange elever og forældre også har bakket op bag, men engang i mellem, når omstændighederne pludselig ændrer sig, kan det være fint lige at ryste posen og forsøge at gøre tingene på en anden måde, fortæller Mai Rose Kristiansen, der er leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Køge. Sammen med planlægningsgruppen håber Mai, at der på skoler og blandt forældre bliver taget godt imod det nye tilbud, som kan nås fra spisebordet hjemme i stuerne, eller hvis det skal være mere mageligt fra sofaen. Vigtigt er det, at både elever og forældre bliver klædt på til uddannelsesvalget efter grundskolen.

Kontakt:
Mai Rose Kristiansen
T: 3056 7503

Foto vedhæftet af Mai Rose Kristiansen og fra tidligere (2019 og 2018) Tjek på Fremtiden uddannelsesmesser ”live” på Campus Køge.

Mai Rose Kristiansen
Scroll to top
%d bloggers like this: