Stevnsskolerne besøger DM i Skills i Næstved

Stevns Kommunes tre folkeskoler og ungdomsdagsskolen var på pletten torsdag og fredag, da DM i Skills løb af stablen i Næstved.

Her kunne de f.eks. se, hvordan anlægsgartnere forvandlede en stor sandkasse til et stykke fin park med græs, sten, rindende vand og planter på bare tre dage. Eller de flotte sukkerskulpturer, som konditorerne skabte som baggrund for deres fantastiske kager. Eller se hvordan et møbel bliver til? Over 300 unge elever fra hele Danmark konkurrerede i over 40 meget forskellige fag i alt fra murer, snedker, mekaniker, elektriker, kok, frisør, sosu-assistent, industritekniker, glarmester til slagter, mediegrafiker, smed og anlægsgartner.

DM i Skills Næstved 2019 den 4. -6. april:

Detailslagter-konkurrence.

Skills Stafetten for 8. klasse.

Bagerkonkurrence.

De besøgende kunne også få en snak med Ungdommens uddannelsesvejledning på DM i Skills.

EUC Sjælland var godt repræsenteret.

Brolæggerfaget i konkurrence.

– Vi har en vigtig opgave i at støtte vores skoleelever her på Stevns i at søge direkte videre på en ungdomsuddannelse efter 9. eller 10. klasse. Og gerne på en erhvervsuddannelse, og her kan DM i Skills være med til at vise, at en god uddannelse ikke behøver at være boglig, fortæller Steen S. Hansen og tilføjer:

– De nyeste tal for 2019 viser, at vores skolevæsen og vejledningsindsats gør et rigtig godt job og lykkes med at motivere mange unge til at søge mod særligt erhvervsuddannelserne. Her er Stevns Kommune allerede storleverandør af elever, hvor 32,4 procent af eleverne har søgt en erhvervsuddannelse i 2019 i forlængelse af 9. eller 10. klasse. Det gør Stevns Kommune til topscorer blandt de sjællandske kommuner. Det er jeg rigtig godt tilfreds med, og vi skal fortsat arbejde for at flere unge får lyst til at søge en ungdomsuddannelse uanset om dette er gymnasialt eller erhvervsrettet.

De stevnske udskolingselever skulle ved DM i Skills se de dygtigste unge mennesker fra hele landets erhvervsfaglige uddannelser konkurrere om at blive Danmarks bedste indenfor netop deres fag. Desuden havde Store Heddinge Skole elever, der deltog i ‘Skills Stafetten’. En stafet der er en underholdende konkurrence med praktiske øvelser på tid, den blev afholdt fredag den 5. april.

Borgmester, Anette Mortensen deltog i åbningen torsdag formiddag.

DM i Skills

DM i Skills eksponerer de mange gode muligheder, erhvervsuddannelserne kan tilbyde. Det er vigtigt at flere unge får interesse for erhvervsuddannelserne, da Dansk Industri anslår, at Danmark kommer til at mangle 44.000 faglærte om bare 10 år. Der findes i alt over 100 forskellige erhvervsuddannelser, men det kan være svært at få et overblik over dem – det forsøger DM i Skills at gøre op med.

DM i Skills havde 300 unge konkurrencedeltagere og blev besøgt af 50.000 gæster i løbet af de tre dage, det varede.

Adgang var gratis og alle var velkomne til at kigge forbi.

Scroll to top