På Køge Handelsgymnasium var der fint besøg til åbningen af elevernes nye klubhus Buret.

På Køge Handelsgymnasium var der fint besøg til åbningen af elevernes nye klubhus Buret. Borgmester Flemming Christensen (C) og 2. viceborgmester Marie Stærke (A) kom og klippede snoren over.

”Hen over en årrække har det været muligt for eleverne på Køge Handelsgymnasium at gøre en ekstra indsats på og for skolen. Elevdemokratiet med elevrådet og festudvalget, der tager en ekstra tørn og karklud for store fælleskab på handelsgymnasiet, har fået selskab af to andre klubber,” fortæller uddannelsesrektor Henrik Flyge på Køge Handelsgymnasium i forbindelse med fredagen officielle åbning af klubhuset Buret.
”Tilløb har været taget over flere år, men først fra slutningen af skoleåret 2016 og begyndelsen af skoleåret 2016/17 så skolebladet Merkurs og Debatklubben dagens lys. Begge organer er sat i verden af eleverne selv med assistance fra to Louise’er blandt ansatte på Køge Handelsskole. Kommunikationschef Louise Schmedes skubbede til de første redaktører i Merkurs, mens underviser Louise Palme hjalp Debatklubben i gang bygget med debatinteresserede elever fra sit tilvalgshold i retorik året før. Begge initiativer er et udtryk for elevernes lyst til at arbejde fagligt og have et socialt miljø på tværs af årgange og studieretninger,” siger Henrik Flyge, som værdsætter elevernes virkelyst og derfor i skolens centrale KHS Cafe har fundet et sted, hvor elevernes frivillighedsaktiviteter helt bogstaveligt har fået plads: Rummet er genstand for alles opmærksom denne fredag, da borgmester Flemming Christensen (C) og 2. viceborgmester Marie Stærke (A) med deres deltagelse understøtter elevernes initiativ om at gøre det ekstra i hverdagen – præcis som, når unge går ind i politik for at gøre en forskel på tværs af fællesskaber.
Værdsat af alle
”På Køge Handelsgymnasium er det almindelig praksis, at elever, der deltager og bidrager ekstra undervejs i løbet af deres ungdomsuddannelse modtager bevis som dokumentation for deres engagement og virkelyst. Vi arbejder med almen dannelse på handelsgymnasiet, og vi ønsker at skabe forståelse for demokratiets rammer og vilkår blandt eleverne. Elevrådet, debatklubben, festudvalget og skolebladet Merkurs er elevbåret aktiviteter på gymnasiet. De engagerer vores elever til at deltage i meningsskabende fora. Der er fokus på læring, demokrati og sociale aktiviteter, og det understøtter jo netop gymnasiets mål at klæde eleverne på til livet,” siger Henrik Flyge.
Ved den officielle åbning deltog blandt andre elever fra klubberne, ledelsen fra Handelsgymnasiet og direktør Tim Christensen. Borgmester Flemming Christensen og 2. viceborgmester Marie Stærke holdt hver en lille tale og klippede sammen snoren over til Klubhuset, hvor de unge stod klar til at fortælle om deres roller og deres engagementer for fællesskabet på Køge Handelsgymnasiet og Køge Handelsskole. Foruden elevråd, skoleblad, debatklub og festudvalg, er et femte elevinitiativ sat i verden – nemlig Ung-til-ung-tutor-ordning, hvor der er hjælp at hente i form af faglig sparring. Indtil videre udgør ca. 40 elever kernerne i de fem frivillige elevforeninger.

 

Der var små taler ved Henrik Flyge, Borgmester Flemming Christensen (C), 2. viceborgmester Marie Stærke (A) og elevrådsformand Amalie Jensen, sidstnævnte afslørede klubhusets navn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top