Med Anna i erhvervspraktik på Køge Handelsskole

Anna Lenskjold går til daglig på 9. årgang på Strøbyskolen. Hun har i uge 47 været i erhvervspraktik i Kommunikation og Marketing på Køge Handelsskole. Det har været meget anderledes uge i forhold til hendes normale dagligdag og har budt hende på mange forskellig ting.

”Jeg startede som erhvervspraktikant i Kommunikations- og marketingsafdelingen på Køge Handelsskole mandag d. 19. november og sluttede fredag den 23. november. Ugen har været rigtig god, afvekslende og interessant,” siger Anna Lenskjold og fortsætter: ”Jeg har siddet på kontor sammen med kommunikationschef Louise Lund Schmedes og kreativ designer Peter Utke. Det har været rigtig sjovt, de har begge været meget søde og hjælpsomme. Jeg har mest været sammen med Louise og været med til de ting, hun har lavet i ugens løb,” siger Anna Lenskjold.

Mandag morgen klokken 8:30 mødte Anna på sin første praktikdag: ”Jeg startede med at få en rundvisning på Køge Handelsskole som arbejdsplads, hvor jeg også hørte noget om, hvad Kommunikation og marketing er, og hvad de laver. Jeg skulle derefter præsentere mig selv og fortælle, hvad jeg gerne ville have ud af denne her uge,” siger Anna Lenskjold.

”Tirsdag skulle jeg i lave et moodboard, hvor jeg - i ord, billeder og stemninger – skulle vise, hvordan jeg – som elev i en 9. klasse – ville have at et åbent-hus-arrangement på Køge Handelsskole skulle foregå. På det moodboard fik jeg udtrykt, at jeg synes, det ville være en god ide, hvis det mest var eleverne, der var på og fortalte om den uddannelse, de selv gik på. Jeg ville gerne høre, hvor hård uddannelsen er, om mængden af lektier, der er, se eksempler på indhold på uddannelserne, og hvad man kan gøre efter man har taget sin ungdomsuddannelse. Og så måtte der også gerne være noget mad af en slags og måske lidt underholdning,” smiler Anna Lenskjold.

”Om tirsdagen skulle Louise og jeg skære en tekst til, som en af lærerne havde skrevet. Den handlede om en kendt youtuber, som om mandagen havde været og givet et foredrag. Det var rigtig sjovt og spændende at prøve,” siger Anna Lenskjold.

Brobygning i alt

”Onsdag fik Louise og jeg afrundet teksten om youtuberen, og jeg fik præsenterede mit moodboard for Louise, Peter og deres kollega Helle. Herefter skulle jeg lave den årlige adventskalenderquiz, hvor jeg lavede fire spørgsmål - en til hver søndag i advent. Der vil blive trukket en vinder for hver uge, og vinderen får en lille goodiebag med nogle forskellige præmier i. Louise og jeg skulle også interviewe fire drenge fra Køge Handelsgymnasium, der havde været med til DM i Nationaløkonomi på CBS. Onsdagen synes jeg har været mega fed, fordi der har været så mange forskellige ting at lave,” opsummerer Anna Lenskjold.

”Om torsdagen skulle Louise og jeg ned i Cafeen og tage nogle billeder, da der var KarriereTanken – det er en messe for 2. og 3. års eleverne, som skal hjælpe dem med at finde ud af, hvad de vil studere og arbejde med efter handelsgymnasiet og EUX Business. Det synes jeg var rigtig spændende at se hvordan det forløb, da jeg selv kun har været til åbent hus, for at finde ud af hvad man skal efter 9. klasse. Det var sjovt at opleve – og fedt at se der også er en slags overbygning til mulighederne efter,” siger Anna Lenskjold.

”Fredag, som også var den sidste dag, pakkede jeg de goodiebags, der skal bruges til adventskalenderen. Til sidst snakkede vi om, hvordan min uge havde været, og hvad jeg synes om den. Jeg synes, at ugen har været mega god. Jeg har lært en masse om Kommunikation og marketing, og jeg har også selv lavet noget. Jeg har ikke bare siddet og kigget, men jeg har været med til rigtig mange sjove og spændende ting, og det har været dejligt. Så alt i alt har min praktik uge været virkelig god,” siger en glad Anna Lenskjold.

Scroll to top