Kommunens 7. klasser lærer om iværksætteri på Køge Handelsgymnasium

Hele 13 skoler fra Køge Kommune var repræsenteret med i alt 27 x 7. klasser, da 3.g’erne på Køge Handelsgymnasium forleden underviste folkeskoleeleverne i iværksætteri og innovation. Dagen var med til at ’klæde eleverne godt på’ til den årlige Iværksættermesse i Køge den 7. februar.

Hastrupskolen, Vemmedrupskolen, Højelse Skole, Kristendalsskolen, Borup Skole, Skovboskolen, Herfølge Skole, Ellemarksskolen, Sct. Nicolai Skole, Søndre Skole, Holmebækskolen og Asgård Skolens elever mødte op forskudt på Køge Handelsgymnasium til to timers undervisning af eleverne i 3k og 3m fra skolens innovationsstudieretning. Det blev en utrolig lærerig dag for både folkeskoleeleverne og gymnasieeleverne.

”Det var sjovt og udfordrende at undervise, og jeg var godt træt bagefter. Selvom de værktøjer, vi skulle undervise i, er noget, vi kender godt fra undervisningen, var det alligevel interessant at opleve, hvordan de sidder på rygraden nu. For at forklare det teoretiske stof – og kunne videreformidle det godt – så må man også selv være gået helt i dybden med det,” fortalte Amalie Bartels fra 3k på innovationsstudieretningen på Køge Handelsgymnasium.

En anden elev, Philip Carr fra 3k, fortalte: ”Forud for undervisningen forberedte vi vores programmer for undervisningen. Vi skulle give eleverne viden om modeller og analyser til at komme godt i gang med en virksomhed. De blev præsenteret for de fire P’er, fik viden om målgrupper og fik fif til at lave en god pitch. Der var stor forskel på, hvor langt de enkelte hold var med deres produkt, så det udfordrede os godt i løbet af dagen. Det er blevet ret tydeligt for mig, at det kræver meget planlægning, og at man skal være godt inde i det faglige for at gennemføre undervisningen.”

Det lokale, det nationale og det globale
Iværksættermessen er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor 7. klasserne i Køge kommune arbejder med iværksætteri og innovation. Messen afholdes i år den 7. februar på Asgård Skole, hvor eleverne præsenterer deres projekter på stande. Dommerpanelet vil her udpege en vinder i hver af de tre kategorier, der i år er:

Det lokale
Udfordring: Hvordan kan jeres skole blive et fedt sted at være – et fedt sted at lære?
Det nationale
Udfordring: Hvordan vil I have at Danmark ser ud, når I er 25 år?
Det globale
Udfordring: Skab en bæredygtig løsning til et af FNs17 verdensmål

”Vi er rigtig glade for igen i år at samarbejde med Køge Handelsgymnasium. 7. klasserne er spændt på at blive undervist af de unge elever fra HHX, som selv arbejder med innovation til daglig. Det skaber en større forståelse for hinanden og for det faglige - trods aldersforskellene. Jeg glæder mig til at se, hvordan 7. klasserne har omsat det de har lært af HHX-eleverne, når iværksættermessen løber af stablen den 7. februar, forklarer Christiane Kirkegaard Borup fra Børne- og Uddannelsesforvaltningen i Køge Kommune og projektleder for Iværksættermessen.”

Få yderligere information på iværksættermessen.dk eller kontakt chef for kommunikation og marketing Louise Schmedes på [email protected].

 

Her bydes 7. klasser fra 13 skoler i Køge Kommune, i alt 27 x 7. klasser, da 3.g’erne på Køge Handelsgymnasium forleden underviste grundskoleeleverne i iværksætteri og innovation.

Her ses Amalie Bartels og Philip Carr fra 3k på innovationsstudieretning på Køge Handelsgymnasium.

På billedet ses Christiane Kirkegaard Borup fra Børne- og Uddannelsesforvaltningen i Køge Kommune og projektleder for Iværksættermessen.

Scroll to top