HHX-elever underviser 7. klasser i iværksætteri

Elever fra 27 7. klasser fra Køge kommune var til innovationsworkshop på Køge Handelsgymnasium 17. januar, som forberedelse til den årlige Iværksættermesse i Køge. Selve iværksættermessen med kåring af vindere finder sted på Asgård Skole 8. februar.

Elever fra Hastrupskolen, Vemmedrupskolen, Højelse Skole, Kristendalsskolen, Ejby Skole, Borup Skole, Skovboskolen, Herfølge Skole, Ellemarksskolen, Sct. Nicolai Skole, Holmebækskolen og Asgård Skole dukkede op på skift på Køge Handelsgymnasium for at få to timers undervisning serveret af eleverne i 3l og 3m fra skolens innovationsstudieretning. Undervisningen var lærerig for både 3. års eleverne samt folkeskoleeleverne.
”Det har været utroligt lærerigt for os både at forberede undervisningen, og at målrette den til nogen, der er yngre end os selv. Vi har i hold med fire elever selv stået for at undervise 7. klasserne, som et led i deres projektarbejde med innovation og iværksætteri til Iværksættermessen 2018. Så vores opgave har været at være helt skarpe på teorien, så vi kunne videreformidle den,” fortæller Nicolai Offersen, der til dagligt går i 3m på innovationsstudieretningen på Køge Handelsgymnasium.
Sammen med klassekammeraterne i 3l og 3m inddelt i små teams underviste han eleverne fra 7. klasserne i, hvordan de målretter et oplæg, og holder en kort salgstale, så de kan sælge deres projekt. Desuden fik eleverne en tur igennem de fire P’er – Product, Price, Place, Promotion – for at blive helt klare på deres ”virksomheds” mål og markedsføring.

Praktisk anvendelse af teori
Iværksættermessen er en årlig begivenhed, hvor 7. klasserne i Køge kommune arbejder med iværksætteri og innovation. Selve messen er i år den 8. februar på Asgård Skole, hvor alle eleverne udstiller deres projekter og præsenterer deres ideer på stande. Dommerpanelet udpeger her en vinder fra hver af de tre kategorier: Det tætte, Det nære og Det globale.

”Vores projekt udvikler sig hele tiden og vi er super glade for samarbejdet med Køge Handelsgymnasium. Det giver kommunens 7. klasser noget helt andet, når de kommer ud og møder nogle unge engagerede HHX-elever. Elever der til daglig arbejder med innovation. Det skaber sammenhæng for vores elever, når de kan se, hvordan det, de lærer i skolen kan bruges efterfølgende – det bliver nærværende på en helt anden måde” udtaler Christiane Kirkegaard Borup, Projektleder for Iværksættermessen og fortsætter: ”Jeg glæder mig utrolig meget til se vinderprojekterne og til at høre fremlæggelserne på Årets Iværksættermesse. Det bliver spændende at se, hvordan vores 7. klasserne har brugt det, de har lært på HHX ved messen 8. februar.”

Få yderligere information på http://iværksættermessen.dk/

Scroll to top