Flot forældreopbakning

Undervisningen var i går omlagt for 8. kl. eleverne fra Hellested, Herfølge, St. Heddinge og Strøbyskolerne. Forældrene var inviteret med, og undervisningen foregik på Køge Gymnasium hvor godt 450 elever og forældre var mødt frem.

Uddannelsesvejledningen i Køge Bugt har planlagt 8 store arrangementer hvor gårsdagens på Køge Gymnasium var det fjerde i rækken. Den omlagte undervisning mærkes allerede ved indgangen på Køge Gymnasium, hvor skolernes vejledere tager imod og sørger for registrering af alle deltagende elever.

Der blev budt velkommen af lederen af UUV Mark Jensen, som dels introducerede aftenen, dels præsenterede vejledningsindsatsen i skolen frem mod uddannelsesvalget midt i 9. klasse - og så blev der inviteres til samarbejde mellem vejledningen og samtalerne hjemme mellem elever og forældre for I er som forældre en vigtig del af de unges valgproces pointerede Mark Jensen, der samtidig glædede sig over det store fremmøde af forældre til aftenens arrangement.

Indskrivning af eleverne fra de 4 skoler ved indgangen på Køge Gymnasium.
Der var fuldt hus i den store sal på Køge Gymnasium. Rollemodellerne sad samlet foran scenen.
I klasserne optrådte de unge rollemodeller på slap linje med deres personlige uddannelsesvalg.

Det er erfaring med Ung til Ung rollemodeller, der har fået vejledningen til at placere undervisningen med rollemodeller om aftenen, da det ellers har vist sig umuligt at få unge fra erhvervsuddannelserne til at stille op, da de som regel er på arbejde i skolernes undervisningstid. Efter den fælles introduktion gik elever og forældre ud i fire store grupper hvor de af to omgange mødte rollemodeller fra henholdsvis de gymnasiale uddannelser og fra erhvervsuddannelserne. De unge rollemodeller delte friskt og humoristisk ud af deres oplevelser med uddannelsesvalget og det at begynde på en ungdomsuddannelse efter skoler.

Verden bevæger sig i hast, og et af målene med uddannelsesaftenen med rollemodellerne var at gøre forældre og elever bevidste om hvordan uddannelsesverdenen ser ud i dag og give dem indblik i de erfaringer, som andre unge har gjort.

For alle partere blev det en god aften, som der kan snakkes videre om hjemme i ”samtalekøkkenet” eller over spisebordet. Valgprocessen om uddannelsesvalget efter skolen er sat i gang.

Ung til Ung aften for alle elever -og forældre – fra 8. årgang: fra 17,45 -20.30

Alle elever og forældre i folkeskolen 8. klasser møder unge rollemodeller fra ungdomsuddannelser mindst en gang i deres udskoling. Sammen med vejledningen i Greve udbyder UUV 8 store uddannelsesaftener hvor unge fra de gymnasiale uddannelser og unge fra erhvervsuddannelserne fortæller om overgangen fra skole til ungdomsuddannelse, om baggrunden for deres valg og om overgangen til en anden skole. Det plejer at være smadder godt. UUV har klædt over 50 unge uddannelsesguider på til opgaven. Undervisningen i 8. klasse er en del af UUV’s Uddannelse- og Job undervisning og er omlagt undervisning fra kl. 17 – 20,30. Stor tak til de mange ungdomsuddannelser, der slår døren op for de 8 store arrangementer.

Program for aftenerne:
17.45          Indregistrering af alle elever og forældre (mødepligt)
18.00          Velkomsttale fra leder
18.15-19.00 Første omgang med ungdomsuddannelser
19.00-19.30 Pause, med kaffe kage salg fra kantine eller elever
19.30-20.15 Anden omgang med ungdomsuddannelser
20.15-20.30 afsluttende spørgsmål

Oversigt over arrangementer:

Tirsdag d. 5. november 2019 – Greve Gymnasium med skolerne Krogaard, Greve privat, Hedely, Strandskolen, Havdrup og Erhvervsklassen
Torsdag d. 7. november 2019 – HTX Roskilde med skolerne Tune, Vemmedrup, Karlslunde og Borup
Mandag d. 11. november 2019 – Køge Handelsskole med skolerne Ellemarken, Hastrup, Holmebæk og Hother
Torsdag d. 14. november 2019 – Greve Gymnasium med skolerne Arena, Holmager, Mosede, Damager og Kirstinedal
Tirsdag d. 19. november 2019 – Køge Gymnasium med skolerne St. Heddinge, Strøby & Hellested, Herfølge
Torsdag d. 21. november 2019 – Solrød Gymnasium med skolerne Ugle 1 og Munkekær
Tirsdag d. 26. november 2019 – Solrød Gymnasium med skolerne Ugle 2, sønder, Højelse og Ejby
Torsdag d. 28. november 2019 – Køge Handelsskole  Asgaard, Skovbo og Skt. Nicolai

Scroll to top