Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse – UUV har taget handsken op

En faldende søgning, som dog er stoppet her i Køge Bugt, og et fremtidigt behov for faglært arbejdskraft er baggrunden for det politiske mål om, at flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 10. klasse.
Det er svært at vælge noget, når man ikke kender til området. UU-centrenes fokus er på de ikke uddannelsesparate, og skal flere elever vælge en erhvervsuddannelse, skal de vide, hvad et valg indebærer, og det gælder både de uddannelsesparate og de ikke uddannelsesparate.
Med projekt ”Test dig Selv” har UUV sat et forløb i søen sammen med EUC Sjælland og lokale industrivirksomheder samt erhvervsorganisationer. Det er et tilbud til uddannelsesparate elever om at teste sig selv i forhold til valg af en ungdomsuddannelse indenfor industriens erhvervsuddannelsesmuligheder.
Information, videreuddannelsesmuligheder, branchepraktik og opfølgning er blandt elementerne i forløbet, som 13 elever fra områdets 4 kommuners 8. årgang har valg at tage imod sammen med deres forældre.
Vi er i gang og trin 1 - mødet på EUC - er overstået og overstået godt. En forælder fortalte bl.a. om baggrunden for deltagelse i ”Test dig Selv”, at de begge – både mor og far – havde akademisk baggrund, så de havde svært ved at gå i dialog med deres søn om erhvervsuddannelsesmuligheden, så de havde med tak taget imod tilbuddet. Det blev en flot start mandag den 26.2.2018 på EUC Sjælland.
Team skole har søsat et spændende projekt med opbakning fra skoleafdelingerne i Greve, Køge, Solrød og Stevns. Vi følger eleverne og ser om projektet har betydning for deres valg. Mange elever træffer ikke et reelt valg, men følger strømmen og de andre klassekammeraters vej mod gymnasiet. Med projekt ”Test dig Selv” lægger vi op til, at der træffes et valg af ungdomsuddannelse med baggrund i kendskab til mulighederne ved valget af en erhvervsuddannelse.
Læs mere om projektet på www.uuv.dk/testdigselv
Mark Jensen
Centerleder UUV Køge Bugt

Læs nyhedsbrevet ULTIMO HER

Scroll to top