Fællestillidsmand i UUV Morten Nyborg Klausen er død

Mindeord i forbindelse med UUV’s fællestillidsmand, Morten Nyborg Klausens, død den 16.12.2018

Det var en trist meddelelse, der nåede frem til UUV i mandags, med besked om, at vores fællestillidsmand Morten Nyborg Klausen sov stille og roligt ind på Rigshospitalet omgivet af sin familie søndag den 16.12. kl. 19.

7½ måneds kamp mod en tumor i hjernen har fundet sin afslutning. Alle i UUV havde håbet det skulle være anderledes og havde set frem til at se Morten på arbejde igen, men sådan skulle det ikke skulle være. Mortens hustru Marianne fik Morten indlagt først i maj efter hjemkomst fra en ferie til Budapest. Et forløb fulgte med operation, genoptræning og optimisme, der dog blev slået tilbage her i december med et uigenkaldeligt farvel til Morten.

Morten blev for 7 år siden ansat i UUV som en erfaren 55-årig vejleder, der havde prøvet lidt af hvert i livet. Med en baggrund som lærer, buschauffør, musikskolelærer, specialskolelærer og uddannelsen til vejleder, var Morten oplagt til at gå ind i UUV som specialvejleder med arbejdsfunktion primært på skoler og i ungeområdet i Greve Kommune.

Morten faldt godt til i vejlederjobbet, og magtede et flot kursskifte. Morten var dygtig til at finde løsninger for elever fra specialklasser og -skoler i samarbejde med forældre, skole og andre kommunale afdelinger, så der kunne tegnes et uddannelsesperspektiv efter skolen for alle.

Efter 3 års ansættelse blev Morten valgt som fællestillidsmand i 2014 i en tid, hvor vejledningen samtidig blev udsat for ændringer og beskæringer. Som fællestillidsmand for knap 80 ansatte, der dækker godt 10 forskellige faglige organisationer, var Morten samarbejdets mand og som sådan med til at bringe UUV godt gennem uvejret og videre.

Morten har som fællestillidsmand været næstformand i UUV’s MED udvalg og har ligeledes været medlem af Køge Kommunes Børne- og Uddannelsesforvaltnings Fælles MED Udvalg.

Ved UUV’s 10 års jubilæum i 2014 traf Morten selv beslutning om, at der skulle være levende musik med band til den festlige markering. Morten stillede op med sit band og spillede selv trommer og spillede UUV godt over de første 10 år. Musikken har altid spillet en stor rolle i Mortens liv. Der blev plads til keyboard, trommesættet og bandet de sidste måneder, ligesom Morten elskede at ligge og lytte til P 8 Jazz gennem sin iPhone hjemme og i sengen på sygehuset.

Vi savner alle den høje, slanke sportsmand, der med ro og overblik mestrede såvel vejleder- som fællestillidsmandsjobbet i UUV. Gennem den sidste rejse har Mortens hustru – Marianne - stået ved hans side gennem tykt og tyndt i en svær periode. Vores tanker går til Marianne og de tre voksne børn Nikolaj, Joakim og Laura, der alt for tidligt har mistet deres mand og far.

Ære være Morten Nyborg Klausens minde.

Mark Jensen

Centerleder UUV Køge Bugt

Scroll to top