Det er pengene værd!

”Der er ingen tvivl om et efterskoleophold vil være skelsættende for enhver – I vil opleve at knytte bånd som måske holder resten af livet. Og I vil opleve et fællesskab, som man ellers kun oplever i forsvaret eller lignende korps.” sagde formand for Familie og Uddannelsesudvalget i Solrød, Kim Sunesen, til elever og forældre i den fyldte sal på Solrød Gymnasium, der var mødt frem til infomøde om Efterskolevalget.

Kim Sunesen talte ud fra erfaring med egen datter, der har været på Efterskole og han vidste også hvor skoene kunne trykke, for et efterskoleophold er ikke helt billigt. Det er rent ud sagt saftsuseme mange penge for forældre, der lige har fået bragt kassekreditten i nul efter konfirmationen, men unge gennemgår en fantastisk udvikling på et efterskoleophold, som er pengene værd, slog Kim Sunesen fast i sin åbningstale.

En fyldt sal på Solrød Gymnasium med elever og forældre 6. – 8. klasse fra Greve, Køge Solrød og Stevns. Info-mødet var et samarbejde mellem vejledningen i de fire kommuner.

Fra venstre: vejlederne Brigit Hybholt og Kirsten Rubæk Olsen fra UUV, Margrethe Tovgaard fra Greve Ungecenter og udvalgsformand Kim Sunesen fra Solrød

Det var en erfaren udvalgsformand – Kim Sunesen – der bød velkommen til info-mødet om efterskolevalget. Kim er far til datter der har været på efterskole og til en søn, der skal på efterskole

Mødet bød på gode overvejelser, som elever og forældre skulle omkring inden de valgte et efterskoleophold ved Margrethe Tovgaard fra Vejledningscenteret i Greve og Kirsten Jeppesen fra Efterskolerne præsenterede økonomien omkring et efterskoleophold sammen med masser af andre praktiske informationer.

Info-mødet sluttede med, at de mange fremmødte kunne ”shoppe” rundt til 8 forskellige efterskoler og høre om netop deres tilbud. Aftenen bød på en bred viste af forskellige efterskoler, som blev præsenteret af elever og lærer. Følgende efterskoler var repræsenteret: Halstedhus Efterskole, Brøndby Idrætsefterskole, Bornholms Efterskole, Kastanievej Efterskole, Efterskolen Solbakken, Vordingborgskolen – Fri Fagskole, Flakkebjerg Efterskole og Sorø Gymnastikefterskole.

Nu har vi præsenteret et bredt udvalg af efterskoler, så er det op til eleverne og deres forældre om de vi gå videre og vælge et efterskoleophold. Hvis der vælges et efterskoleophold, er det et god ide, at fortsætte undersøgelsesperioden ved at besøge en – eller to - konkrete efterskoler på Efterskolernes dag, der i år falder på søndag den 29. september, hvor alle efterskoler har åbent for interesserede mellem kl. 13 og 17, sluttede en tilfreds vejleder – Kirsten Rubæk Olsen – af med at oplyse, efter et meget velbesøgt efterskoleinfo-møde.

Link til program og præsentation af info-mødet: https://www.uuv.dk/info-moede-om-efterskoler-paa-solroed-gymnasium-2/

Scroll to top