13 friske testpiloter godt i gang

Det var 13 friske ”testpiloter” der mødte op med deres forældre til startmøde på EUC Sjælland, hvor projektet blev rullet ud og det samlede forløb præsenteret af UUV vejleder Martin Larsen. Test dig Selv giver tilmeldte elever fra 8. klasse mulighed for at undersøge om en erhvervsuddannelse indenfor industrien er noget for dem.

Det blev en start hvor elever og forældre blev præsenteret for uddannelsesmulighederne indenfor industrien af direktør Carsten K. Jensen, CKJ Steel i Køge, en lærling fra Herfølge Kleinsmedie – Jan - fortalte om uddannelse, job og løn, Ole Nørvang-Holm, EUC Sj., viste rundt i værkstedsfaciliteterne sammen med uddannelsesledere og lærere fra EUC Sjælland og fortalte om såvel erhvervsuddannelsen som om EUX-muligheden, der både er en erhvervsuddannelse og fag på gymnasialt niveau.

Flot at alle tilmeldte elever mødte op.
Martin Larsen, UUV, bød velkommen og dirigerede slaget aftenen igennem

Efter direktør Carsten K. Jensen fra CKJ Steel var den unge lærling – Jan – fra Herfølge Kleinsmedie på banen og fortalte om uddannelsen.
På billedet fra venstre: Jan, lærling og Martin L. fra UUV

Der var indlagt en kort rundvisning på EUC Sjællands værksted for uddannelsen.
Dialog med værkstedslærere og uddannelsesledere fra EUC.

 

En erhvervsuddannelse indenfor industriens område har sikkerhed for en praktikplads og der er meget gode jobmuligheder. En erhvervsuddannelse kan også føre til at man bliver selvstændig som Carsten K. Jensen kunne fortælle med sin personlige historie. Arrangementet sluttede med at studievejleder Lene Knudsen fra Erhvervsakademi Sjælland, som bl.a. ligger på Campus Køge, fortalte om videreuddannelsesmulighederne via erhvervsakademierne med baggrund i en erhvervsuddannelse.

Det blev en aften med mulighed for spørgsmål og som en af forældrene sagde ”både min mand og jeg har en akademisk baggrund, så det er bare alletiders med det her tilbud, hvor vi kan folde erhvervsuddannelsen ud som en mulighed for vores søn”. Aftenen var starten på forløbet. Nu skal de unge elever prøve arbejdslivet i industrien i en branchepraktik som UUV formidler inden der samles op på forløbet den 25. april.

Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse. Danmark har brug for flere fagligt uddannede på fremtidens arbejdsmarked. UUV’s projekt Test dig Selv er et forsøg på, at åbne elevers og forældres øjne op for muligheden med en erhvervsuddannelse efter skolen. Projektet gennemføres i dette skoleår for tilmeldte interesserede elever fra 8. årgang. Efter sommerferien tilbydes projektet for 9. årgang. Projektet gennemføres i samarbejde med EUC Sjælland, skoleafdelingerne i Greve, Køge, Solrød og Stevns samt en række lokale virksomheder og erhvervsorganisationer. Projektet er målrettet dygtige uddannelsesparate elever, der selv ønsker at afprøve forløbet.
Flere informationer: www.uuv.dk/testdigselv
Kontakt: Projekt vejleder Martin Larsen e.mail: [email protected] Mobil: 2492 8371

Karsten K. Jensen. Der er brug for dygtige elever i industrien
I pausen havde forældre og elever mulighed for dialog med de mange erhvervs- og uddannelsesfolk, der var tilstede på startmødet.
Lars, der er lærer på smedeuddannelsen på EUC Sjælland viste rundt i værkstedet og fortalte om uddannelsen
Scroll to top