1.108 elever fra Køge skal besøge DM i Skills i Næstved den 4. og 5. april

Med støtte fra skole- og arbejdsmarkedsafdelingen i Køge har alle grundskoler i Køge kunne tilmelde sig gratis bustransport til DM i Skills, der i år afholdes i Næstved. Det er det første DM i Skills, der afholdes i Region Sjælland. Kommunens skoler har taget godt imod transporttilbuddet, idet 1.108 elever fra Køge skal besøge DM i Skills i Næstved den 4. og 5. april 2019. Det er primært elever fra 7. og 8. klasse, der er i målgruppen for dette års DM i Skills, men alle elever og forældre er velkomne. Ikke mindst lørdag den 6. april kan anbefales til elev-forældrebesøg.

”Der venter helt sikker de mange elever fra Køge en stor oplevelse på dette års DM i Skills. Arrangementet har krævet store forberedelser af Næstved Kommune, der er vært for arrangementet, og afvikles med støtte fra Region Sjælland. På de tre Skills-dage i Næstved er det muligt at se nogle af landets bedste faglærte konkurrere med hinanden indenfor hvert deres fagområde. Hvad enten det er kokke, frisører, struktører, tømrer eller noget helt andet, er det en oplevelse, der giver eleverne indsigt i de forskellige fag”, udtaler Mark Jensen, Centerleder for UUV Køge Bugt, der er glad for, at så mange skoler i Køge sender så mange elever til DM i Skills i Næstved.

Det er UUV Køge Bugt, der har stået for koordineringen af bustransporten af de mange elever fra Køge Kommune, der skal med til DM i Skills. Det er selvfølgelig med en vis spænding, at UUV afventer om kabalen med de mange busser, skoler, klasser og elever går op de to Skills-dage torsdag den 4. og fredag den 5. april, hvor de mange elever skal transporteres frem og tilbage.

Målet med DM i Skills er bl.a. at eksponere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at vise de dygtigste erhvervsuddannelseselever, der gennem konkurrencer yder deres bedste. Desuden skal mesterskabet ses som talentpleje for de dygtigste elever, ved at de får muligheden for at yde det ypperste og dermed måske ende som Danmarks, ja måske verdens bedste faglærte murer, maler eller konditor. Endelig er der den internationale dimension. Ved deltagelse i internationale mesterskaber – EuroSkills og WorldSkills får deltagerne i DM i Skills muligheden for at få prøvet deres kunnen af i en international sammenhæng. Ved samme lejlighed får de unge og deres lærere et internationalt netværk og muligheden for at se nye og andre løsningsmodeller, end dem de kender fra Danmark.

Til DM i Skills i 2019 er der gratis adgang i åbningstiden for både unge og ældre borgere fra hele landet.

Åbnings- og afslutningsceremonien samt finalerne i Skills Stafetten er også åbne for gæster, men SkillsDenmark må tage forbehold om at begrænse antallet af gæster, hvis tilstrømningen bliver for stor i forhold til siddepladser i Hal 1.
Se programmet for DM i Skills her.

Program for DM i Skills Næstved 2019:

Torsdag den 4. april

Kl. 9.00 – 10.15 Åbningsceremoni
Den store åbningsceremoni i Hal 1, hvor både konkurrencedeltagere og demonstrationsfagdeltagere marcherer ind.
Åbningsceremonien live-streames på hjemmesiden under menupunktet Live-streams.

Velkomsttaler:

  • Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark
  • Carsten Rasmussen, borgmester Næstved Kommune
  • Heino Knudsen, formand for Region Sjælland
  • Merete Riisager, undervisningsminister

Skills-landsholdet, der klarede sig godt ved EuroSkills 2018 i Ungarn, hyldes på scenen.

Kl. 10.15 – 19.00 Arena Næstved og de 3 store udstillingshaller er åbne for besøgende. De spændende Skills-konkurrencer begynder. Ved konkurrencestandene er der opstillet udfordrende Prøv-, mærk- og følområder, hvor gæsterne kan teste deres håndelag og få en fornemmelse af de mange spændende fag ved DM i Skills.

Kl. 14.00 – 17.00 Finalen i Hal 1 i Efterskole Skills Stafet, som er en underholdende konkurrence med praktiske øvelser på tid for alle landets efterskoler. Hvem bliver kåret som den bedste efterskole i 2019?

Fredag den 5. april

Kl. 8.00 – 17.00 Konkurrencerne fortsætter for fulde omdrejninger. Arena Næstved og de 3 store udstillingshaller er åbne for besøgende. Ved konkurrencestandene er der opstillet udfordrende Prøv-, mærk- og følområder, hvor gæsterne kan teste deres håndelag og få en fornemmelse af de mange spændende fag ved DM i Skills.

Kl. 9.00 – 14.00 Den store finale i Hal 1 i Skills Stafetten, som er en underholdende konkurrence med praktiske øvelser på tid for alle landets 8. klasser. Der er fuldt tryk på og øredøvende larm, når 80 klasser fra hele landet kæmper om mesterskabet. Kampen om årets titel bliver hård under kyndig ledelse af værterne Jamil Mehdi og Lars Boes Jørgensen.

Lørdag den 6. april

Kl. 8.00 – 14.00 Skills-konkurrencerne er på vej ind i sidste fase og bliver afsluttet kl. ca. 12.00. Alle udstillingsstandene er åbne til kl. 14.00. Sidste mulighed for at besøge de udfordrende Prøv-, mærk- og følområder, hvor gæsterne kan teste deres håndelag og få en fornemmelse af de mange spændende fag ved DM i Skills.

Kl. 13.00 – 13.30 Arbejdsmiljøprisen uddeles. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen overrækker den eftertragtede Arbejdsmiljøpris indenfor 18 bygge- og anlægsfag. Det sker på scenen i Hal 1. Prisen uddeles til de deltagere, som på bedste vis har taget højde for det gode arbejdsmiljø i forbindelse med løsning af deres opgaver indenfor hvert fag. Arbejdsmiljø handler nemlig ikke kun om love og bekendtgørelser, men handler i lige så høj grad om holdninger og sikkerhedskulturer på arbejds- og praktikpladser.

Kl. 14.00 – 15.30 Den store afslutningsceremoni i Hal 1 kulminerer efter 3 dages kreativitet, ihærdighed og viljestyrke, når DM-mestrene i de mange fag udråbes og hyldes af tilskuerne på lægterne. De spændte konkurrencedeltagere indleder afslutningsfesten med at marchere hen over den store scene.

Formanden for SkillsDenmark Jesper Juul Sørensen byder velkommen og gør status efter konkurrencerne.

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen giver stafetten videre til København Kommunes overborgmester Frank Jensen.

 

 

Scroll to top