23-05-2017En mulig fremtid?

27 elever fra områdets modtageklasser besøgte EUC Sjælland på Campus Køge i dag (den 22.5.) til en orientering om uddannelsesmulighederne gennem en erhvervsuddannelse.

Det er UUV – Ungdommens Uddannelsesvejledning, der i samarbejde med EUC Sjællands Køge afdeling, som har taget initiativ til et særligt 3 dages introduktionsforløb for elever, der går i modtageklasse. Målet er dels at vise eleverne hvad en erhvervsskole er for en størrelse og samtidig præsentere nogle af de 106 erhvervsuddannelser, som tilbydes unge i Danmark.

Mange af eleverne kommer fra lande hvor der ikke er den samme tradition for håndværksuddannelse, som vi kender i Danmark.

Eleverne blev ledsaget af en til to lærere fra deres klasse, som sammen med UUVs vejleder Pernille Eltorp var med eleverne rundt på den lokale erhvervsskole. På EUC-skolen blev der taget godt imod gruppen af faglærer Christina, som viste rundt og kyndigt og tydeligt forklarede om erhvervsuddannelserne og ikke mindst mulighederne med en gennemfør erhvervsuddannelse.

Dagen i dag var den første af tre introduktionsdage for eleverne og deres lærere, der nu skal tilbage til skolerne og bearbejde indtrykkene og vælge hvilket værksted/ uddannelse de vil være på 2 dage i næste uge hvor introforløbet fortsætter. Fra UUV er der stor ros til EUC Sjælland, for at medvirke til dette initiativ, hvor erhvervsuddannelsen bredes ud på en praktisk og tilgængelig måde til en måske kommende målgruppe.

Læs hele nyheden


Gå til forsiden