21-06-2017Ny viden skal hjælpe udsatte unge i uddannelse eller beskæftigelse

Et nyt analyseprojekt zoomer ind på de unge i de forberedende tilbud, som er i størst risiko for senere i livet at ende i den såkaldte restgruppe på langvarig passiv forsørgelse. Projektet viser, som noget nyt, at bestemte kombinationer af tilbud, hvor der både er fokus på udvikling af de unges personlige, sociale og faglige kompetencer, er med til forbedre de unges chancer for at komme i gang med en ungdomsuddannelse eller beskæftigelse.

Læs mere


21-06-2017Første elev klar på EUX Business

På Køge Handelsskole blev Line Nord Larsen fra Haslev den første elev, der afslutter første del af EUX Business på Køge Handelsskole. Lærepladsen har været i hus siden vinter – nemlig med opstart i juli hos Peugeot i Køge.

Læs mere


19-06-2017Nu sker det endelig - fusion mellem SOSU Sjælland, ZBC og Selandia styrker Region Sjælland

Region Sjælland kan nu glæde sig over at have Danmarks næststørste erhvervsskole. Med fusionen følger den innovationskraft og robusthed, der skal til for at sikre og udvikle et bredt og fagligt stærkt uddannelsestilbud i regionen.

Læs mere


15-06-2017Årets første student på Køge Handelsgymnasium

Josefine Naur Jensen fra 3k blev årets første student på Køge Handelsgymnasium, da hun onsdag den 14. juni var til sin sidste eksamen. Udover hun er den allerførste student – så er hun også den allerførste til at afslutte på studieretningen IBS English.

Læs mere


13-06-2017VEU-ekspertgruppe vil bygge efteruddannelsessystem om

Ekspertgruppen for voksen-, efter- og videreuddannelse præsenterer i dag sine anbefalinger til, hvordan det offentlige efteruddannelsessystem bliver mere enkelt og til gavn for både medarbejdere og virksomheder. Det kræver, at hele området tænkes helt forfra.

Læs mere


24-05-2017Datamatikeruddannelse for talentfulde unge med autisme

Interesserer du dig for i t og ønsker at uddanne dig inden for it-området, så kig på dette tilbud om en særlig tilrettelagt datamatikeruddannelse i Roskilde på Erhvervsakademi Sjælland.

Læs mere


23-05-2017En mulig fremtid?

27 elever fra områdets modtageklasser besøgte EUC Sjælland på Campus Køge i dag (den 22.5.) til en orientering om uddannelsesmulighederne gennem en erhvervsuddannelse.

Læs mere


16-05-2017VÆSENTLIG GAVE TIL UNGE OG TIL HELE SAMFUNDET

Nordea Fondens gave på 75 mio. kr. til at skabe mere prestige i erhvervsuddannelserne er den helt rigtige medicin, mener Håndværksrådet.

Læs mere


16-05-2017Fornemmelse af erhvervsuddannelser

Mere end 1400 elever fra 6. klasser fra Køge, Stevns, Greve og Solrød gæster CAMPUS Køge hen over tre dage til Erhvervsskolernes dag. Eleverne får føling med, hvad man laver på erhvervsuddannelserne på Køge Handelsskole, EUC Sjælland og SOSU Sjælland.

Læs mere


11-05-2017Kommunalisering af det forberedende område skaber ikke sammenhæng og kvalitet!

Regeringen ønsker med deres udspil Tro på dig selv – det gør vi, at skabe større sammenhæng og gennemskuelighed for de unge uden for uddannelse og beskæftigelse, samt at skabe større kvalitet på det forberedende uddannelsesområde.

Læs mere