29-06-2017DLFnyhedsbrev

Sommerferien står for døren. Endnu et skoleår med mange uddannelsespolitiske dagsordener er slut, og vi ved allerede nu, at det fortsætter i det kommende skoleår. Erhvervsskolereformen og regeringens beslutninger om besparelser på uddannelsesområdet er fortsat en meget aktuel dagsorden for de af foreningens medlemmer, der arbejder på SOSU-skolerne. Vi arbejder tæt sammen med de øvrige uddannelsesorganisationer for at få politikerne til at tage ansvar for, at uddannelsesstederne har reelle muligheder for leve op til de ambitioner, som politikerne selv formulerer.

Læs mere


26-06-2017Lokale ungdomsuddannelser vælges af de unge i Køge Bugt

CAMPUS Køges erhvervsuddannelser er populære blandt 9. og 10. klasses elever fra hele Køge Bugt området, viser de seneste tal fra UUV Køge Bugt. Uddannelserne i Køge Bugt fastholder unge, men tiltrækker også unge fra kommuner udenfor Køge Bugt.

Læs mere


21-06-2017Ny viden skal hjælpe udsatte unge i uddannelse eller beskæftigelse

Et nyt analyseprojekt zoomer ind på de unge i de forberedende tilbud, som er i størst risiko for senere i livet at ende i den såkaldte restgruppe på langvarig passiv forsørgelse. Projektet viser, som noget nyt, at bestemte kombinationer af tilbud, hvor der både er fokus på udvikling af de unges personlige, sociale og faglige kompetencer, er med til forbedre de unges chancer for at komme i gang med en ungdomsuddannelse eller beskæftigelse.

Læs mere


21-06-2017Første elev klar på EUX Business

På Køge Handelsskole blev Line Nord Larsen fra Haslev den første elev, der afslutter første del af EUX Business på Køge Handelsskole. Lærepladsen har været i hus siden vinter – nemlig med opstart i juli hos Peugeot i Køge.

Læs mere


19-06-2017Nu sker det endelig - fusion mellem SOSU Sjælland, ZBC og Selandia styrker Region Sjælland

Region Sjælland kan nu glæde sig over at have Danmarks næststørste erhvervsskole. Med fusionen følger den innovationskraft og robusthed, der skal til for at sikre og udvikle et bredt og fagligt stærkt uddannelsestilbud i regionen.

Læs mere


15-06-2017Årets første student på Køge Handelsgymnasium

Josefine Naur Jensen fra 3k blev årets første student på Køge Handelsgymnasium, da hun onsdag den 14. juni var til sin sidste eksamen. Udover hun er den allerførste student – så er hun også den allerførste til at afslutte på studieretningen IBS English.

Læs mere


13-06-2017VEU-ekspertgruppe vil bygge efteruddannelsessystem om

Ekspertgruppen for voksen-, efter- og videreuddannelse præsenterer i dag sine anbefalinger til, hvordan det offentlige efteruddannelsessystem bliver mere enkelt og til gavn for både medarbejdere og virksomheder. Det kræver, at hele området tænkes helt forfra.

Læs mere


24-05-2017Datamatikeruddannelse for talentfulde unge med autisme

Interesserer du dig for i t og ønsker at uddanne dig inden for it-området, så kig på dette tilbud om en særlig tilrettelagt datamatikeruddannelse i Roskilde på Erhvervsakademi Sjælland.

Læs mere


23-05-2017En mulig fremtid?

27 elever fra områdets modtageklasser besøgte EUC Sjælland på Campus Køge i dag (den 22.5.) til en orientering om uddannelsesmulighederne gennem en erhvervsuddannelse.

Læs mere


16-05-2017VÆSENTLIG GAVE TIL UNGE OG TIL HELE SAMFUNDET

Nordea Fondens gave på 75 mio. kr. til at skabe mere prestige i erhvervsuddannelserne er den helt rigtige medicin, mener Håndværksrådet.

Læs mere